Balansversterking

De economische crisis, het wegvallen van een klant of het faillissement van een afnemer kan de omzet en het resultaat van de onderneming aantasten. Dit tast de solvabiliteit aan en kan zelfs op korte of langere termijn de liquiditeit in gevaar brengen. Door op tijd aan de bel te trekken en in te grijpen wordt erger voorkomen.

Weer ondernemen

Wat aanvankelijk op een eenmalige tegenvaller of tijdelijke verslechtering lijkt, blijkt hardnekkiger te zijn. U bent steeds meer tijd kwijt met het managen van leveranciers, leveringen en betalingen. De onderneming komt ongemerkt in een negatieve spiraal, waarbij de focus op de markt en de klanten verzwakt. Dat is jammer en op termijn bedreigt dit het voortbestaan van uw bedrijf.

Accellium helpt ondernemers. Met een solide balans kunt u leveranciers weer op tijd betalen, kan de productie efficiënt werken en kan de commercie zich weer op verkoop en groei concentreren.

Oorzaken en oplossing

Vaak heeft de noodzaak voor balansversterking een oorzaak. Accellium onderzoekt de grondoorzaak van de ontstane situatie en werkt samen met het management aan de oplossing. Accellium licht de onderneming door. Samen met het management stellen wij een verbeterplan op om aanvullende aandelenemissies te voorkomen.

 

Neem vandaag contact op met Accellium voor een persoonlijk advies over de opvolging binnen uw familiebedrijf.