Management Buy-In (MBI)

Met een Management buy-in (MBI) krijgt een onderneming een ervaren manager aan boord waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan. Met de MBI wordt een manager ook ondernemer.

Wanneer een MBI?

Een MBI is vooral geschikt bij een bedrijfsopvolging waarbij de huidige directeur-grootaandeelhouder (DGA) het bedrijf wil verkopen, maar nog steeds zelf werkzaam is in de onderneming. Binnen het huidige management team bevindt zich niet de opvolger voor de rol van algemeen directeur/CEO. De nieuwe algemeen directeur zal van buiten moeten komen. Vaak is voor de invulling van deze rol een flinke dosis ondernemerschap gewenst en zou het goed zijn indien de kandidaat beschikt over sectorervaring en een relevante netwerk.

Netwerk van kandidaten

Het vinden van de juiste MBI-kandidaat is niet eenvoudig en wellicht het meest uitdagende onderwerp van de overname. Daarom onderhoudt Accellium een netwerk van gekwalificeerde MBI-kandidaten. Voor die situaties waarin onvoldoende geschikte kandidaten beschikbaar zijn werken wij samen met executive search bureaus.

Management buy-in buy-out (BIMBO)

Vaak wordt een bedrijfsoverdracht gedaan aan een combinatie van managers uit het zittende team en een manager van buiten, ofwel een management buy-in buy-out (BIMBO). In deze samenstelling komen de voordelen van de MBO en de MBI samen.

 

Neem vandaag contact op met Accellium voor een persoonlijk advies over de opvolging binnen uw familiebedrijf.